Erik Sandberg findes øverst i byen.

Erik Sandberg findes øverst i byen.

Fortælling - Erik Sandberg

 

 

 

Del 1

Hej, jeg hedder Erik Sandberg. Jeg er komponist og musiker. Det er mig, der har skrevet det stykke, der hedder Black on Blue. Jeg kommer fra Sverige, hvor jeg er vokset op.


Del 2

Jeg elsker musik, og da jeg var ni år, begyndte jeg at spille horn. Jeg ville egentlig hellere have spillet basun eller trompet, men min far foreslog, at jeg skulle prøve hornet, for det lød så smukt. Så det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg anede bare ikke, hvad et horn var.

Nå, men det fandt jeg hurtigt ud af. Der gik kun et par år, så kunne jeg spille meget kraftigere på hornet end hele resten af skoleorkestret tilsammen.


Del 3

Jeg kan godt lide at gå ind og høre musik. Og meget gerne opera. Jeg er vild med opera. Da jeg studerede på konservatoriet i Wien, gik jeg i operaen næsten hver aften. Det var helt fantastisk.

Jeg synes, det er rigtig spændende at komponere. Det er næsten som at løse en meget indviklet krydsogtværs, samtidig med at jeg selv skriver den. Det er en virkelig god udfordring for hjernen og ørerne. Du skulle tage og prøve det. Det er faktisk rigtig sjovt. Jeg tror, at de fleste mennesker kunne komponere musik, hvis de altså bare prøvede.


Del 4

Når jeg ikke spiller horn og komponerer, kan jeg godt lide at læse og lytte til musik, og jeg underviser faktisk også.

Kig forbi museet her i byen. Der kan du læse mere om mig og Black on Blue. Du kan også høre Black on Blue i koncertsalen.

Hey hey – vi ses.”